ManpowerGroup gaat 500.000 dollar doneren via lokale en internationale organisaties zoals UNHCR.

Onze #PeopleFirst aanpak om de mensen in Oekraïne te steunen

ManpowerGroup steunt Oekraïne, het Oekraïense volk overal ter wereld en roept op tot vrede.

 De veiligheid en het welzijn van mensen zijn altijd onze hoogste prioriteit. Daarom bieden onze teams in de buurlanden steun aan onze collega's en werken we samen met verschillende humanitaire organisaties om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Wil je als werkgever Oekraïense vluchtelingen aannemen of ben je op zoek naar werk als Oekraïense vluchteling? Neem dan contact met ons op.

 

 


Wat wij doen om te helpen

Humanitaire initiatieven

Wereldwijd doneren we $500.000 om humanitaire hulp te bieden via lokale en wereldwijde organisaties, waaronder UNHCR, de VN-vluchtelingenorganisatie. Deze donatie zorgt onder meer voor extra hulpgoederen bij de frontlinie en biedt steun aan de mensen die getroffen zijn door deze crisis.

  • We bieden ter plaatste humanitaire hulp - onze eigen medewerkers zetten zich vrijwillig in om noodvoorraden, kleding en voedsel in te zamelen. Ook zorgen ze ervoor dat vrouwen en kinderen veilig worden vervoerd en bieden ze persoonlijk onderdak aan.
  • We ondersteunen onze Oekraïense medewerkers in heel Europa en werken samen met onze klanten om ze financiële steun te geven. Bijvoorbeeld door een voorschot te geven, zodat ze veilig uit grote steden en gevaarlijke gebieden kunnen vertrekken. 

Begeleiding naar onze arbeidsmarkt

In samenwerking met Tent Partnership for Refugees en UNHCR helpen we vluchtelingen te integreren in onze maatschappij. Dat doen we door middel van om- en bijscholing, zodat ze grotere baankansen hebben op de arbeidsmarkt.

  • Dankzij MyPath, het omscholingsprogramma van Manpower, kunnen we vluchtelingen sneller voorbereiden op een nieuwe functie. We beoordelen, trainen en begeleiden mensen en vinden vervolgens een opdracht voor degene die nu klaar zijn voor werk.

  • We bekijken samen met klanten naar de gevraagde skills om de openstaande vacatures zo goed mogelijk in te vullen en waar nodig de vacature-eisen aan te passen.

  • We werken in alle landen samen om in te spelen op de EU Temporary Protection Directive zodat we mensen kunnen helpen te verhuizen naar de plek waar zij het beste hun vaardigheden kunnen inzetten en geven advies over de documenten die nodig zijn om in een ander land te werken.

 

We bedanken onze collega's voor hun fantastische inzet. We kijken continu naar hoe we onze deskundigheid en middelen het beste kunnen inzetten om vluchtelingen aan zinvol werk te helpen en ze omscholingsmogelijkheden aan te bieden. 

We werken deze pagina regelmatig bij op basis van de laatste ontwikkelingen. We vinden onze waarden belangrijk en willen één ManpowerGroup zijn - omdat we geloven dat zinvol en duurzaam werk de wereld kan veranderen.